IDGIES bastaste Bon/artbiffar
Ingredienser: ( till 2 personer, dubbla eller trippla for familjer)
- 2 deciliter fardigkokta bonor ( eller torkade, da maste du lagga i blot, koka etc som jag gjorde. Beror pa hur lat du ar :)) Foljande bonor/artor anvande jag( finns ibland fardigmixade) : Flageolet beans, green split peas, yellow split peas, black turtle beans, haricot beans, brown beans, pinto beans. Det gar sa klart aven bra att variera detta och lagga till elelr tar bort, man tar de bonor man gillar, men rekommenderar att man anvander minst 3-4 sorter.
- Olivolja, efter smak
- Salt garna grovkornigt havsalt, 3 krm eller efter smak
- Svartpeppar, 3-4 krm
- Chilipulver, 1-1,5 tsk
- 1 msk stotta korianderfron
- 1 msk Turmenic, vad heter det pa svenska? (Det gula, som man har i indisk mat)
- 1 msk blandade, torkade orter.
- 1/2 dl mjol for att stdga smeten lite.
Sahar gor du: Mosa bonorna ( med en potatismosstot eller i mixer, for hand ar mer creddigt dock!) tillsammans med olivolja och kryddorna. Foreslar att man blandar i chilin och koriandern sist, och smakar sig fram efter hur starkt man vill ha det. Lagg i mjolet sist och blanda runt med en traslev.
hetta upp lite olivolja, c:a 2 tsk per biff. Stek en biff i taget, det gar sapass snabbt, och det blir snyggare och enklare da. Ta en lagom stor boll, efter smak, lagg i pannan nar olivoljan blivit varm, och platta ut och forma till en biff med en stekspade. Stek ca 1 min pa varje sida pa hg varme och sank sedan varme och stek ytterligare 1 minut pa varje sida elelr tills de ar ljusbruna.
Klart!!!!
ps. Lagg biffarna i ugnen en efter en i folie for att halla varmen. ds
ps 2. Ates med fordel ihop med majonas, ungsbakade gronsaker och/eller en god sallad med feta ost. ds.
1 kommentar:
kul att läsa ARTbiffar istället för ÄRTbiffar!
Skicka en kommentar